Zanimljiva  Hipnoza !                Hipnoza Srbija

Nekoliko primera iz svetske i lične prakse.

Povećanje Dojki                             

Dr Džems I. Vilijams i dr M. S. Greg-Harison iz Teksasa izveštavaju kako su u dvanaest hipnoza kod devetnaest žena uspeli da postignu prosečno povećanje obima grudi za 5,4 santimetra, dok je kod ostalih taj prosek bio manji.  Nisu verovali da bi hipnoza mogla toliko da zahvati organizam pa da utiče na veličinu grudi i čak izazove i rast nerazvijenih grudi kod odrasle žene. Među njima je bila  dvadesetdvogodišnja ispitaninica studentkinja čije su grudi bile potpuno nerazvijene, i koja se dobrovoljno javila za taj ogled. Da bi uspeh hipnoze učinio što upadljivijim, sugerisali su joj (naravno, uz njen pristanak) da joj se leva dojka iz dana u dan povećava, dok na desnu hipnoza zasad ne utiče. Ogled je tako dobro uspeo da je devojčina leva dojka u roku od sedam nedelja dostigla željenu veličinu, dok je desna još uvek ostala potpuno nerazvijena. Studentkinja se uplašila i odbila da i dalje hoda unaokolo „tako jednostrana", pa su joj sugerisali i porast desne dojke. Za tri nedelje je i desna dojka postala velika koliko i leva, pa je mlada studentkinja dobila potpuno razvijene grudi idealne veličine.

Imajte na umu da svake sekunde umire bezbroj ćelija vašeg tela, i svaka se odumrla ćelija po dobro smišljenom planu zamenjuje novom. Tim procesom upravlja duh, a autohipnoza pruža mogućnost da delujete onako kako želite.

Slučaj u autobusu

           Desilo mi se da se vozim u autobusu, jedna kratka relacija, svega 15-ak minuta vožnje autobusom do Zlatibora. Intenzivno sam razmišljao o hipnozi i o definisanju skripte za jedan težak slučaj. Posle nekog vremena, kad sam trebao da izađem,  malo sam se okrenuo oko sebe, i vidim tri osobe su zaspale oko mene. Pošto sam sedeo na zadnjem sedištu, pogledam napred, ispred mene, niko ne spava, zbog kratke relacije puta, niko ne spava, sem dve najbliže osobe sa moje leve i jedna najbliža osobe sa moje desne strane. Fascinantno. Dok sam razmišljao o hipnozi i ponavljao u sebi reči koje ću da primenim, moji saputnici su se već bili hipnotisali.

 

Slučaj Tridesetogodišnje Trogodišnjakinje

Imao sam slučaj, hteo sam da ponovim jednu čuvenu hipnozu, uz dozvolu ispitanice, naravno, drugačije ne bi uspelo.  Hipnotisao sam poznanicu, od 30-ak godina, koja se regresijom vratila u 3. godinu. Kad je čula žagor dece na spratu ispod, poželela da se igra da decom. Ponašala se u igri kao dete od tri godine, otimala je igračke, plakala, grlila se, prevrtala...

Ali najzanimljiviji deo je nastao kad je ona videla tablet i lap top i jako se uzbudila, jer kad je ona imala 3 godine (negde sredinom osamdesetih) tada takvi uređaji nisu postojali. Nisu postojali ni kompjuteri, ni mobilni telefoni, tableti, ni laptopovi, kad je ona bila dete. Samim tim, da ona ne zna ništa posle te treće godine, nam govorim koliko je metod hipnoze uspešan (jer ona nema predstavu šta se dešavalo u periodu od 3 do 30 godine njenog života. Samim tim i gomilu negativnih stvari.

 Terapeut može da uradi bilo šta i da izbriše sve negativnosti, izmeni dogadjaje, zbog kojih su kasnije nastali problemi u njenom životu i sve one pogrešno procesuirane i integrisane interpretacije i doživljaje, koji joj danas izazivaju probleme, depresiju, anksioznost, fobiju, izostanak menstruacije, nedefinisan hronični bol u predelu glave ili stomaka i mnogo toga još.

Šta je pogrešna intetpretacija? Imate fudbalsku utakmicu izmedju, recimo Barselone i Arsenala. Na terenu se desio prekršaj. Svi Barselonini navijači će da kažu da je za prekršaj kriv  igrač Arsenala, a svi Arsenalovi navijači će da tvrde da je Barselonin igrač odigrao nefer, neprimereno i da je on i samo on izazvao faul.

Šta nam ovo govori. Da je istina u stvari ono što se slaže sa našim stavovima i to je pogrešno. Navijači Barselone ne vole Arsenalove igrače i uvek će svaljivati krivicu na njih bili oni krivi ili ne. Tako i ljudi u svakodnevom životu interpetiraju događaje kako njima odgovara i polako se udaljavaju od realnosti i tu nastaju problemi.

 

Opekotine

Hteo bih da navedem još jedan ogled sa hipnozom, jer ga je do detalja pratila grupa lekara. Radi se o tome da se pod uticajem hipnoze na ispitaniku pojavila opekotina. Ogled se izvodio ovako: Hipnotizer dodiruje ispitanikovu kožu hladnim metalnim predmetom (na primer metalnim novcem) i pri tom mu sugeriše da je novčić užaren i da mu je opekao kožu. Kada je dao ovaj nalog, hipnotizer prekida hipnozu i budi ispitanika. Dva do tri sata kasnije, tačno na mestu koje je dodirnuo novčić, pokazuje se opekotina s mehurićem.

To samo pokazuje kolika je moć mentalnih procesa  i UMA i kako on može, ako je u dobrim rukama da uradi od osobe šta god to ona poželi.

Transparentno telo ispred ogledala

Veoma zanimljiva je hipnoza koju sam već opisao na početnoj strani.

Recimo  hipnotiše se osoba i  postavi se ispred ogledala i onda joj se daju nalozi da postane providna, transparentna i da kroz sebe vide svoje organe.

Recimo pitate ga –vidiš li svoje srce? je li u redu? ima li kakvih zakrečenje?, dobro, dalje vidiš li svoje bubrege , da li ima nešto u njima. Korisnik mi je odgovorio da ima neka dva mala kamenčića, što se i pokazalo i na ultra zvuku tek za šest mesec. Znači u momentu kad je bila hipnoza, kamenčiči nisu bili još odgovarajuće veličine da bi se videli standardizovanim uređajima. Ali ima nešto što nepogrešivo skenira vaše zdravlje a to je Vaša PODSVEST koja je u ovom slučaju obavestila osobu o pogrešnim aktivnostima u njegovom telu. I čovek je pio čajeve, vodu i posle nekoliko meseci na ponovnoj seansi mi je rekao da je ponovo bio na ultrazvuku i da mu nisu našli ništa, što smo u ponovljenoj hipnozi i utvrdili i tako je rešio problem. A dobro znate da su bolovi od kamena u bubregu jedni od najintenzivnihih, i najbolnijih i da se porede sa porođajnim bolovima. Zamislite koliko je osoba bila srećna što se na vreme izlečila.


 

 

Za hipnozu nema granica, jedino je ograničena maštom hipnoztizera...Imajte poverenja u sopstvene nesvesne rezerve, dajte sami sebi željene sugestije i ne dopustite sumnji da vas koči. Podsvest vas neće ostaviti na cedilu.