A u t o h i p n o z a !        Privatni Psiholog Beograd

Postoje slučajevi kad je potrebno da hipnoterapeut osposobi klijenta koji, je bio na  heterohipnozi (kad jedna individua hipnotiše drugu) na autohipnozu.  Posle  završetka seanse heterohipnoze, osoba mora biti osposobljena za samostalno delovanje i samo- pomoć u kućnim uslovima. To su slučajevi kada terapeut ne može biti 24 sata prisutan sa klijentom. Neki od tih slučajeva su:

...Smanjenje telesne težine i ostali poremećaji u ishrani
- 
Prestanak pušenja
- Strah od letenja
- Mučnine u vožnji
- Otklanjanje blokade i nelagode pri govoru stranih jezika
- Dismenoreja (jaki menstrualni bolovi)
- Rešavanje nesanice
- Rešavanje alkoholizma
- Bezbolan popravak zuba
- Rešavanje straha od zubara....


Autohipnoza vam pomaže da budete mladi i lepši. Pouzdan i neškodljiv put da postanemo mlađi i lepši je autohipnoza. Time u velikoj meri ostvarujemo pradavni san čovečanstva o izvoru mladosti. Pomoću autohipnoze možemo, menjajući unutrašnji stav, da na upadljiv način izmenimo i svoje spoljašnje držanje. Držanje nam se učvršćuje, hod opet postaje mladalački i elastičan, a pogled bistar i otvoren. Možemo da ubrzamo rast kose, podmladimo kožu, a žene čak mogu da postignu i da im se uvećaju grudi (već opisani eksperiment na strani ‚‚Zanimljiva Hipnoza")

  

Autohipnozom u srećan ljubavni život. Neka sitnica može da dovede do neuspeha, a neuspeh do straha da bi to moglo da se ponovi. Zbog straha se događa baš ono čega se najviše bojimo, pa se blokiramo i ponovo vraćamo na početak. Tada se još više uplašimo, sve dok neuspesi ne predu u naviku - impotenciju, odnosno frigidnost. Ovde treba u prvom redu preseći začarani krug i ponovo jednom uspeti. Pri tom autohipnoza može vrlo mnogo da pomogne, jer nam omogućava ponavljanje nekog uspeha, sve dok nam uspesi opet ne pređu u naviku. Pri tom nije važno radi li se o stvarnom ili nekom posebno lepo izmišljenom doživljaju. Već i sama ponovljena predstava je dovoljna da u našoj podsvesti izazove osećaj uspeha i time pobedi strah koji je dotad sprečavao stvarne uspehe.

 

 

 

 

Za hipnozu nema granica, jedino je ograničena maštom hipnoztizera...Imajte poverenja u sopstvene nesvesne rezerve, dajte sami sebi željene sugestije i ne dopustite sumnji da vas koči. Podsvest vas neće ostaviti na cedilu.

Privatni Psiholog Beograd